با شروع عرضه پرچمداران برند های بزرگ با شارژ بیسیم توجه بسیاری از افراد به این فناوری جدید جلب شده و سوالی که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده این است که اصلا شارژ بیسیم چیست و آیا استفاده از آن ضروری است ؟ جواب این سوال شاید کمی طولانی باشد و نیاز است با پرشام کالا همراه باشید :
شاید اقدام اخیر شرکت اپل در عرضه ی آیفون 8 و آیفون X باعث شد بسیاری تردید در مورد کارایی و عملکرد شارژر های بیسیم را کنار گذاشته و آنرا به عنوان فناوریی که در آینده نزدیک بیشتر در مورد آن خواهیم شنید قبول کردند . حتی بسیاری معتقد هستند در یکی دو سال آینده شاهد حذف سوکت شارژ در بسیاری از گوشی های موبایل نیز خواهیم بود چراکه این سوکت همیشه برای رسیدن به یک گوشی موبایل کاملا ضد آب سازندگان را دچار چالش کرده است .
همانطور که از نامش پیداست شارژ بی سیم به این معنی است که شما برای شارژ موبایل دیگر نیازی به اتصال کابل به تلفن هوشمند خود ندارید. قرار دادن گوشی رو به روی پنل رومیزی مخصوص برای شروع شارژ باتری تلفن هوشمند شما کافی است . آیفون X ، آیفون 8 ، سامسونگ گلکسی S8 یا هر تعداد از تلفن های هوشمند مختلفی که از شارژ بی سیم پشتیبانی می کنند را میتوانید با یک پنل شارژ کنید .
شاید برای شما جالب باشد که بدانید مسواک های قابل شارژ و سایر لوازم حمام از دهه 1990 از شارژ القایی استفاده می کنند و فناوری شارژ بیسیم موضوع جدیدی نیست ولی به دلیل دشواری های استفاده از آن در گوشی های موبایل تاکنون زیاد فراگیر نشده بود .
برای شارژ بیسیم شما به دو چیز احتیاج دارید. اولین مورد یک تلفن هوشمند است که از شارژ بی سیم پشتیبانی می کند ، یا قاب مخصوصی است که می توانید در صورت استفاده ، قابلیت شارژ بی سیم را به تلفن همراه خود اضافه کنید . مورد دوم پنل شارژر بی سیم است که در سایز و ابعاد مختلف با شکل و شمایل گوناگون طراحی و در بازار در دسترس خریداران میباشد .
در بیشتر موارد شارژ بی سیم کندتر از شارژ از طریق کابل برای تلفن های هوشمند است ولی برخی از شارژرهای بی سیم سریعتر از بقیه هستند ، شارژرهای مدرن با قدرت بالاتر قادر به شارژ کامل یک گوشی هوشمند با باتری بزرگ در حدود دو ساعت هستند. آنها به طور معمول با شارژرهای 5 و 10 وات متداول یا با آمپراژ خروجی ، با شارژرهای بی سیم 1 آمپر در 5 ولت با شارژر کابل USB 1 آمپر استاندارد مانند آیفون 7 مقایسه می شوند.
چند استاندارد رقابتی در صنعت شارژ بی سیم وجود دارد که برای ابزارهای قابل حمل مانند تلفن های هوشمند طراحی شده است. اکثر تلفن های هوشمند از Qi کنسرسیوم Wireless Power Consortium و PMA یا AirFuel Alliance پشتیبانی می کنند ، و این یعنی دیگر مشکل وجود شارژر های مختلف در برندهای گوناگون موبایل را نخواهیم داشت .
برای رسیدن به جواب سوال شارژ بیسیم چیست و آیا استفاده از آن ضروری است باید بدانید که شارژر بیسیم چگونه کار میکند : شارژ بی سیم با انتقال انرژی از شارژر به یک گیرنده در پشت تلفن از طریق القای الکترومغناطیسی کار می کند. این شارژر از یک سیم پیچ القایی برای ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی متناوب استفاده می کند که سیم پیچ گیرنده در تلفن آن را دوباره به برق تبدیل می کند تا به باتری منتقل شود.
یکی از چالشهای شارژ بصورت بیسیم که هنوز بطور کامل حل نشده این است که معمولاً پنل شارژ و گوشی موبایل باید در مجاورت یکدیگر باشند و به درستی بالای یکدیگر قرار بگیرند ، گرچه جهت گیری دقیق معمولاً لازم نیست.
شارژ بی سیم از Palm Pre در سال 2009 در تلفن های هوشمند تعبیه شده است ، برخی از تلفن های ویندوز لومیا نوکیا مانند 820 و 920 در سال 2012 از شارژ بی سیم پشتیبانی می کنند. Google Nexus 4 همچنین از شارژ بی سیم پشتیبانی می کند
انواع ساعت های هوشمند از جمله اپل واچ ، موتو 360 و ال جی واچ استایل فقط به صورت بی سیم شارژ می شوند ، در حالی که برخی از تبلت ها مانند Nexus 7 از شارژ بی سیم پشتیبانی می کنند. همچنین برخی از لپ تاپ ها می توانند به صورت بی سیم نیز شارژ شوند ، اما به طور معمول شارژ بیسیم با فن آوری ها و استانداردهای مورد استفاده برای شارژ ابزارهای بزرگ سازگار نیست.
یکی از مشکلات دیگری که بحث شارژ بی سیم با آن دست و پنجه نرم میکند این است که تلفن های هوشمند معمولاً هنگام شارژ شدن از طریق کابل کمی گرم می شوند البته این گرمای ایجاد شده در بیشتر موارد کم است و جای نگرانی نیست.
بزرگترین نقطه ضعف این است که شارژ بی سیم از طریق فلز با فناوری فعلی قابل انجام نیست. این بدان معناست که اکثر تلفن های هوشمند شارژ بی سیم دارای پشت پلاستیکی یا شیشه ای هستند که بعداً باعث شکنندگی بیشتر آنها می شود. همچنین ممکن است از طریق موارد ضخیم کار نکند ، اگرچه به طور کلی از طریق موارد پلاستیکی نازک ، وابسته به تلفن و شارژر کار می کند.
با وجود تمام این مشکلات شارژ بی سیم احتمالاً در آینده نزدیک به بخشی استاندارد از تلفن های هوشمند تبدیل خواهد شد. تصویب Qi توسط اپل احتمالاً آنرا به عنوان استاندارد اصلی شارژ بیسیم معرفی خواهد کرد.