برای افرادی که دائم در حال گوش دادن به موسیقی هستند یا مکالمات تلفنی زیادی دارند داشتن هندزفری ( از نوع سیمدار یا بلوتوث ) امری اجتناب ناپذیر است و از آن مهمتر خرید هندزفری درجه یک با قیمت مناسب است و به همین دلیل یکی از سوالات پر تکرار در مغازه های موبایل فروشی این است که هندزفری خوب چی بخرم ؟ در ادامه با پرشام کالا همراه باشید :
اول از همه باید بدانیم چه تفاوتی بین یک هندزفری خوب و درجه یک و احتمالا کمی گران قیمت با یک هندزفری فیک و درجه چند ولی با قیمت فوق العاده مناسب وجود دارد ، بدیهی است هر چقدر کیفیت موزیکی که گوش میدهیم بالاتر باشد کیفیت زندگی هم بالاتر میرود ولی از نظر پزشکی نیز ثابت شده صداهای بلند و بی کیفیت ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به سیستم شنوایی انسان وارد کنند ، پس داشتن یک هندزفری استاندارد که در محدوده ی شنوایی انسان اصوات استاندارد را تولید کند ضروری است ، بخصوص برای افرادی که دائم در حال گوش دادن به موزیک هستند . البته افراد حرفه ای در گوش دادن به موسیقی خوب میدانند که کیفیت صدا برای بعضی از سبک های موسیقی بسیار ضروری است و در صورت عدم استفاده از یک هندزفری اصلی و درجه یک ممکن است کلا موزیکی که به گوش میرسد متفاوت از واقعیت باشد.
برای رسیدن به جواب این سوال که هندزفری خوب چی بخرم باید انواع مدلهای هندزفری را به خوبی بشناسید ولی در این مطلب قصد معرفی مدلهای مختلف هندزفری را نداریم و فقط اصول کلی را برای شما بیان خواهیم کرد ، با پرشام کالا همراه باشید تا در ادامه برخی از اصطلاحات فنی هندزفری و اثرات هر یک در تولید صدای با کیفیت را بررسی کنیم :
حساسیت هندزفری تعیین میکند در یک سطح انرژی ثابت صدای هندزفری شما تا چه حد زیاد است. یک مکالمه ی معمولی شدت صوت (دسیبل) 60 دارد در حالی که یک فریاد بلند و ناخوشایند شدت صوت 105 دسیبل و شلیک گلوله 140 دسیبل . تجربه ثابت کرده آستانه تحمل گوش انسان تا 120 دسیبل است البته این میزان به مقدار خیلی کمی در افراد مختلف متفاوت نیز است بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که صدای بیشتر از 86 دسیبل در درازمدت به گوش آسیب میزند. توجه داشته باشید که اگر هندزفری شما حساسیت بالایی داشته باشد و گوشیتان امپدانس کمی داشته باشد کیفیت کمتری را تجربه خواهید کرد. موضوع امپدانس در پاراگراف بعدی شرح خواهیم داد .
امپدانس مقاومت هندزفری در برابر عبور جریان است و در هندزفری های استاندارد دامنه ای بین 8 تا 600 اهم دارد. نکته ای که در اینجا قابل توجه است این است که خروجی صدای موبایل شما در حالت هندزفری چه امپدانسی دارد و قطعا با خرید هندزفری با امپدانس متناسب با دستگاه تولید کننده صدا ( تلفن همراه ) میتوانیم به وضوح صدای قابل توجه تری برسیم .
با توجه به اینکه میزان مصرف شارژ باتری وابسته به امپدانس است و هرچقدر امپدانس کمتری داشته باشند باتری کمتری هم مصرف میکنند بهتر است اگر هدفون یا هندزفری را بیشتر در خانه استفاده میکنید خرید هندزفری با امپدانس بالا گزینهی خوبی است ولی هدفون و هندزفریهایی که حین پیادهروی و یا ورزش کردن استفاده میکنید بهتر است امپدانس پایینی داشته باشند. مخصوصا اگر بلوتوثی هستند.
هر صدایی که منتشر میشود یک فرکانس دارد و شما بسته به این فرکانسها صدا را میشنوید. صداهای بیس فرکانس کمتری دارند و صدای تربل فرکانس بیشتر دارند. در موسیقی مدرن بیشتر سیگنالهای بیس در بازهی 90 تا 200 هرتز هستند و بدیهی است یک هندزفری مناسب برای موسیقی حداقل باید توانایی پاسخ فرکانسی در این محدوده را داشته باشد تا بتواند یک موسیقی با کیفیت را برای شما پخش کند .
نکته ی ظریفی که در مورد دامنهی فرکانسی باید بدانید این است که دامنه فرکانسی باید پیوسته باشد. یعنی هندزفری باید در تمام طول دامنه کیفیت خوبی داشته باشد.
اعوجاج هارمونیکی یا به اختصار THD میزان تحریف صدا در ولومهای بالا تعیین میکند وقتی ولوم را بالاتر میبرید بعضی صداها را به صورت بوم و بدون هارمونی میشنوید. اگر ارتعاش صوتی در درایور با سرعت زیاد انجام نشود اعوجاج هارمونیکی ایجاد میشود در یک هندزفری استاندارد THD باید کمتر از 1 درصد باشد. اما درایور هندزفری چیست ، با پرشام کالا همراه باشید تا در پاراگراف بعدی جواب این سوال را توضیح دهیم:
درایور صوتی سیگنال الکتریکی را به فشار صوت تبدیل میکند. در تئوری هر چقدر اندازه درایور صوتی هندزفری بزرگتر باشد پتانسیل بیشتری برای تولید صدای باکیفیتتر دارد البته شرکتهای بزرگ تولید کننده هندزفری موبایل توانسته اند هندزفری های کوچک به درایور کوچک ولی کیفیت صدای فوق العاده بالا تولید کنند.
یکی از تکنیک های این شرکتها این است که برای تفکیک بهتر صداها از دو درایور در یک گوشی هندزفری استفاده میکنند یکی برای دامنههای بیس و دیگری برای دامنههای تربل که این کار باعث میشود تا فشار صوتی روی یک درایور نباشد و در نتیجه صدایی قدرتمندتر و باکیفیتتر تولید شود .
نویزکنسلینگ هندزفری به این معناست که شما حین موزیک گوش دادن نویزها و صداهای بیرون را نخواهید شنید . در هندزفری های پیشرفته و حرفه ای هر نویزی که از محیط به سمت شما میآید توسط یک فرکانس آنتینویز در داخل هندزفری خنثی میشود و شما این نویزها را نخواهید شنید. البته این قابلیت همیشه هم خوب نیست و در بسیاری از مواقع ممکن است باعث ایجاد حالت ناخوشایند نیز در شما گردد یا حتی باعث ایجاد مشکلات خطر آفرینی برای شما شود. به همین دلیل بسیاری از هندزفری های مجهز به این قابلیت امکان غیر فعال کردن نویزکنسلینگ را نیز دارند .
نشت صدا بیشتر به طراحی ایربادها و بدنهی هندزفری و هدفون بستگی دارد. اگر ایربادها به خوبی داخل گوش قرار بگیرند و بدنهی آن به گونهی طراحی شده باشد که صداها از آن عبور نکنند کمترین میزان نشت صدا را خواهیم داشت. بعضی از هندزفری ها با داشتن نوعی لاستیک نرم کاملا وارد سوراخ گوش میشوند این لاستیک نرم که اصتلاحا نویز کنسلر نیز نامیده میشود علاوه بر اینکه باعث میشود شما صداهای بیرون را نشنوید ( و میتوان آنرا نوعی نویز کنسلینگ فیزیکی نیز نامید ) از نشت صدا به محیط نیز جلوگیری میکند.
با جمع بندی و مطالعه ی خصوصیات هندزفری های مختلف خودتان میتوانید به این نتیجه برسید که هندزفری خوب چی بخرم ؟ و دیگر نیازی به مطالب بعضا تبلیغی وبسایت های مختلف ندارید که انواع هندزفری ها را برای شما لیست کرده اند و شما را ترغیب به انتخاب از این لیست میکنند ، قطعا با مطالعه ای این مطلب و با کمی وقت گذاشتن میتوانید خودتان بهترین انتخاب را داشته باشید .