شرکت آی بی ام از فناوری تراشه 92 نانومتری رونمایی کرده که با استفاده از آن میتوانیم شاهد 4 برابر شدن عمر باتری موبایل باشیم و همچنین از انتشار گازهای گلخانه ای مراکز داده کاسته خواهد شد.
این شرکت ادعا میکند عملکرد تراشه 92 نانومتری آی بی ام ۴۵ درصد بالاتر از تراشههای 97 نانومتری فعلی باشد که در دستگاههای مختلف به کار میرود. همچنین این تراشه در مصرف انرژی کارآمدتر است به طوری که مصرف انرژی آن ۷۵ درصد کمتر از تراشههای مذکور است. البته باید گفت که شرکت IBM فعلا توانسته توانایی تولید تراشه های 95 نانومتری را بدست آورد.
اندازه نانومتر یک تراشه به طول ترانزیستورهای آن اشاره دارد. ترانزیستورها ابتداییترین بخش یک پردازنده هستند و سیگنالهای خاموش و روشنی را امکان پذیر میکنند که دستورالعملهای باینری صفر و یک را تشکیل می دهند که پایه و اساس همه کدهای کامپیوتری است. هر چه اندازه یک ترانزیستور کوچک باشد، به میزان بیشتری می تواند در یک تراشه جای بگیرد و به معنای قدرتمندتر شدن پردازندهها خواهد بود. ترانزیستورهای کوچکتر به معنای آن هستند که تراشهها نیروی کمتری را مصرف میکنند و آنها را نسبت به نسلهای قبلی کارآمدتر و بهینه تر میکند.
این نوآوری تراشه ۲ نانو متری شرکت آی بی ام برای کل صنعت نیمه رسانا و فناوری اطلاعات اهمیت زیادی دارد.
یکی از مزایای تراشههای ۲ نانومتری چهار برابر شدن عمر باتری موبایل است. به این ترتیب کاربران میتوانند با توجه به متوسط 22 الی 27 ساعته نگهداری شارژ در اغلب گوشی های هوشمند موبایلهایشان را ۴ روز یکبار شارژ کنند.
مدیران شرکت ای بی ام خیلی بسیار امیدوار هستند که بتوانند برای تولید این تراشه 92 نانومتری با شرکت سامسونگ به توافق برسند و برای رسیدن به تولید انبوه این نوع تراشهها باید چند سال صبر کرد.
اثر مهمتر این فناوری جدید، کاهش انتشار گازهای گلخانهای است که در بلند مدت برای آینده بشر و کره زمین میتواند بسیار مهم باشد دلیل این ادعا این است که وجود این تراشهها در مراکز داده و … کمک به ردیابی سریعتر اشیا و مصرف کمتر انرژی و در نتیجه منجر به کمتر گرم شدن زمین خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
تکنیک های جالبی بود
مطلب خوبی در مورد عمر باتری موبایل بود بخصوص که الان قیمت باتری موبایل خیلی گرون شده