چند سالی است که شرکتهای بزرگ تولید کننده تلفن همراه و در راس آنها شرکت اپل شروع به انجام اقداماتی کرده اند که باعث خواهد شد فرایند تعمیر گوشی های موبایل بسیار پیچیده و حتی غیر ممکن شود. اجرایی شدن این موضوع قطعا باعث گرانی قابل ملاحضه در تعمیرات موبایل خواهد شد و احتمالا بسیاری از افراد مجبور خواهند شد بجای تعمیرات به سمت خرید گوشی موبایل سوق پیدا کنند و به همین دلیل سود سرشاری را نصیب تولید کنندگان تلفن همراه کند.
لحیم کردن پردازنده و حافظه فلش به مادربورد و چسباندن غیرضروری بعضی قطعات به یکدیگر یا استفاده از پیچهای غیراستاندارد تکنیکی است که چندین سال است توسط برخی کمپانی های بزرگ تولید کننده گوشی موبایل بخصوص برای گوشی های پرجمدار در حال اجراست. برای مثال اپل آیفون۱۲ را طوری ساخته که امکان تعمیر آن برای تعمیرکاران متفرقه بسیار سخت است چراکه برای تعمیر دوربین گوشی آیفون۱۲ به اپلیکیشن پیکربندی سیستم اختصاصی اپل نیاز میباشد که دسترسی به آن تنها برای تکنسینهای مجاز خود این شرکت امکان پذیر است.
بسیاری از حقوقدانان معتقد هستند امکان تعمیر کالای خریداری شده برای افراد یک حق اولیه است و شرکتها حق ندارند مانع این حق و ایجاد انحصار در این خصوص شوند. این موضوع وقتی مهمتر میشود که گوشی موبایل وسیله ای کاملا شخصی بوده چراکه حامل عکس های شخصی ، پیام خصوصی و … است و بسیاری ترجیح میدهند گوشی موبایل خود را به تعمیرکاران محلی و مورد اعتماد خود برای تعمیر بسپارند تا واحد گارانتی شرکتی کیلومترها دورتر.
چندی پیش نیز اخباری مبنی بر کند شدن گوشی های آیفون بعد از چند سال استفاده برای شرکت اپل حاشیه های زیادی درست کرد، در ان مقطع این شرکت در برابر فشار رسانه ها سکوت اختیار کرد و موضع گیری رسمی نداشت ولی اینبار با این استدلال که تعمیر گوشی توسط تعمیرکاران متفرقه به دلیل احتمال استفاده از قطعات کمکیفیت باعث شوند که این دستگاهها در برابر نفوذ هکرها آسیبپذیر شوند به استقبال رسانه ها رفته است. البته همانطور که در بالا نیز اشاره شد این روند مختص به شرکت اپل نیست و بسیاری از شرکتها بزرگ از جمله نزدیکترین رقیب اپل ، شرکت سامسونگ نیز همین روال را پیش گرفته اند.
در صورت تداوم این روند بیشتر از همه خریداران ایرانی گوشی های آیفون متضرر میشوند چراکه به دلیل مسائل تحریم شرکت اپل نمایندگی معتبر در ایران نداشته و در صورت خرابی گوشی عملا امکان تعمیر آن وجود نخواهد داشت.
مسئله ای که بیش از هر چیز خریداران گوشی های هوشمند را عصبانی کرده سیاستهای دوگانه شرکتها است چراکه این شرکتها اخیرا به بهانه ی آسیبهای محیط زیستی و افزایش زباله های الکترونیک شارژر و هندزفری را از کارتن گوشی های موبایل حذف کرده اند ولی در مقابل باعث تولید حجم زیادی زباله الکترونیکی به دلیل عدم امکان تعمیر گوشی های موبایل میشوند و همین تناقض کافی است تا متوجه شوید این سیاستگذاری ها همه برای کسب سود بیشتر بوده و نتیجه ای بجز گرانی در تعمیرات موبایل نخواهد داشت و مسائل محیط زیستی بهانه ای بیش نبوده است.
مسئله ی دیگری که در جریان است بحث بروز رسانی گوشی های هوشمند است که علی رقم عمر متوسط نزدیک به ده ساله ی گوشی های موبایل بروز رسانی اغلب فقط تا دو سال ادامه پیدا میکند و همین باعث ایجاد مشکلات امنیتی بسیاری برای کاربران موبایل میشود. مسئله ی انحصار بروزرسانی توسط شرکتهای تولید کننده نیز مبحثی جدا است که بسیاری با دلایل مختلف عقیده دارند این امر باید اصلاح شود. همچنین بسیاری از تعمیرکاران همیشه از سری بودن دستورالعمل های تعمیر شاکی بوده و معتقد هستند باید کاتالوگ تعمیر گوشی های موبایل شرکتهای مختلف باید در سایت های این شرکتها بارگذاری شود.
منبع : دنیای اقتصاد
تعمیر موبایل واقعا گرون شده و اصلا مقرون به صرفه نیست
موبایل گرون شده تعمیرش گرون – وای به حال کسی که موبایلش خراب بشه
این شرکتهای سازنده موبایل هر کاری میکنن که جیبشون پر پول تر یشه
آخه مگه سادیسم دارن مصرف کننده را اذیت میکنن
من موبایلم خراب شد برای ال سی دی نصف پول موبایل نو را میخواستن ازم بگیرن
موبایل درست و حسابی که نداریم حالا تعمیر همونم برامون شدنی نیست
خوش به حال تعمیرکارا که دوبله و سوبله بهمون میندازن
همه چیز گرون شده اینم روش
کسی قیمت تعمیر ال سی دی سامسونگ نوت 8 را داره
خب الان تکلیف چیه ؟ موبایلم نخریم
حرفی برای گفتن نمونده
تعویض صفحه نمایش سامسونگ A10 چند در میاد
خب خارجی ها چرا نمیرن از این شرکتها شکایت کنن
حقوق دانها که کارشون اینه خب برن شکایت کنن
این شرکتها اخیرا به بهانه ی آسیبهای محیط زیستی و افزایش زباله های الکترونیک شارژر و هندزفری را از کارتن گوشی های موبایل حذف کرده اند واقعا بی شرف هستن اینا
همش گرونی یه بارم تیتر بزنید ارزونی
به نظر من هر مجموعه ای حق داره به سود خودش فکر کنه
مطلب خوبی بود
این بی وجدان ها حتی از پول شارژر داخل کارتنم نمیگزرن
من اینا رو نمیدونم ولی تعمیر و خرید موبایل واقعا برای یه جوون خیلی گرون در میاد
گران و طاقت فرسا
مقاله خوبی بود ولی ای کاش یه بخشی از هزینه های تعمیر موبایلم در این مطلب میاوردید
گوشی که باید هر دو سال عوض بشه ما تو ایران مثل خودرو باهاش رفتار میکنیم و 10 سال نگه میداریمش اخرشم خراب میشه که یکی دیگه میخریم
خدالعنتشون کنه که همش به فکر سود هستن
مقاله خوبی بود واقعیات را منعکس کرده بود
جالبه که همه ی شرکتها اینکارو میکنن و در این جور مواقع بجای رقابت رفاقت میکنن
اپل در این زمینه از همه جلوتره گوشی های خوبی داره ولی تعمیرات اپل اصلا مقرون به صرفه نیست
فقط شیائومی که هیچوقت با سامسونگ و اپل همراه نشده
قیمت LCD گوشی شیائومی نوت 9 اس
کمپانی های بزرگ هر کاری میکنن که سود بیشتری داشته باشن
تو ایران همه چیز گرون شده دیگه خارجی ها چرا دارن اینکارا رو میکنن
یعنی الان ایفون 12 نخریم ؟
پیچ های موبایل که از همون اول عجیب و غریب بودن
چرا فقط چندتا شرکت تو جهان موبایل میسازن
الان تکلیف ما تو ایران چی میشه که خیلی از شرکتها اصلا نمایندگی ندارن ؟ گوشی که خراب شد باید بفرستیم خارج تعمیرش کنن
برای ما تو ایران اصلا فرقی نداره چون تا همین الانم نمایندگی معتبر کار تعمیرات را انجام نمیدن
کسی اطلاع داره تعمیر برد گوشی نوکیا 8 چقدر هزینه داره
قیمت تاچ شیائومی نوت 10 چنده ، گوشیم به خاک رفت
مقاله ی خوبی بود
گرانی در تعمیرات موبایل میشه غول مرحله ی آخر گرونی در ایران
حرفی برای گفتن باقی نمونده
دیروز برای تعمیر ال سی دی آیفون 11 رفتم علائدین میگن 7 میلیون ، چه خبره کجا باید به این وضعیت رسیدگی بشه هر کی هرچی دلش میخواد میگه
انصاف نیست مکه یه جوون چغدر در میاره که برای تعمیر یه موبایل باید دو میلیون بده
گرانی تو چی بیداد نمیکنه
ای داد بیداد
توی همه چیز گرونی بیداد میکنه حالا گیر دادید به تعمیرکارهای موبایل که با هزار بدبختی باید گوشی رو درست کنن و کافیه کوچکترین خطایی کنن تا مجبور بشن خسارت چند میلیونی بدن
گرونی همه جا هست تعمیراتم روش بیچاره تعمیرکارها
عالی – لطفا مقاله را کاملتر کنید