در مقاله نحوه قیمت گذاری تابلوهای نقاشی در خصوص نقش ویژگی های فردی نقاش و هنرمند در فروش آثار او گفتیم که سن، جنسیت، شرایط زندگی و عضویت در انجمن های تخصصی می تواند عامل مهمی برای قیمت گذاری تابلو نقاشی باشد در این مطلب سعی خواهیم کرد در مورد نقش هنرمند نقاش در قیمت آثارش مطالبی را خدمت شما ارائه کنیم:
وقتی نقش هنرمند نقاش در قیمت آثارش را بررسی میکردیم به نکته جالبی در مورد قیمت گذاری تابلو نقاشی و فروش آن رسیدیم که بعضا نقاشان اقلیت ها مثل ارمنی ها، زرتشتی ها و آشوری ها بازار فروش انحصاری در بین هم دین های خود ایجاد کرده اند و به راحتی تابلو نقاشی رنگ روغن و حتی سایر آثار خود را با قیمت های مناسب به فروش میرسانند.
نکته تاسف برانگیز این است که اغلب اوقات قیمت آثار هنرمندان پس از مرگ آنها با افزایش قابل توجهی روبهرو میشود. گالری داران و دلالان بزرگ دلیل این افزایش قیمت را عرضه و تقاضا به دلیل توقف تولید آثار بیان کردند اما اصل قضیه این است که آنها با انحصاری کردن مالکیت آثار باعث افزایش سرسام آور قیمت این نقاشی ها می شوند.
برخی معتقدند که نقاشی با سبک نهادین از نظر فروش بسیار بهتر و راحت تر می توانند عمل کند اما این موضوع زیاد در ایران معنایی ندارد چراکه خریداران این آثار در کشورهای توسعه یافته اغلب نهادهای عمومی شرکت های تبلیغاتی و انتشاراتی های معتبرند که در ایران این گونه ارگانها زیاد اعتقادی به خرید و فروش تابلوهای نقاشی ندارد.
اگر بخواهید بدانید سبک نهادین چیست باید گفت که در این نقاشی ها به شفاف ترین شکل ممکن ارزش های هنری جا افتاده را به نمایش میگذارند و از همه مهمتر در این سبک از موضوعات سیاسی رادیکال و موضوعات مبتذل دوری می کند.
هنرمندانی که امکان مسافرت به خارج از کشور را داشته یا اصلاً در خارج از ایران زندگی میکند به تبع امکان شرکت در فستیوال ها و نمایشگاه های بین المللی را نیز دارند و همین موضوع باعث اعتباربخشی خیلی زیادتر در آثار آنها شده است. هنرمندان نقاشی که از جشنواره ها مختلف لوح و نشان تقدیر دریافت میکنند موجب بخشیدن نوعی مشروعیت هنری به آثار خود شده و به تبع خرید و سرمایه گذاری در آثار خود را تضمین می کنند.
متاسفانه در دنیای هنر نیز تبعیض یکی از ناراحت کننده ترین مسائلی است که با آن برخورد میکنیم و این تنها مسئلهای است که در هنرمند نقاش در قیمت آثارش نمیتواند نقش زیادی بازی کند. بررسی ها نشان داده که قیمت نقاشی های هنرمندان مرد بسیار بالاتر از هنرمندان زن است. این نکته جالب تر می شود که بدانید تعداد نقاشان زن زن بسیار بیشتر است از هنرمندان مرد می باشد اما زمانی که در گالری های معتبر میزان فروش آثار این هنرمندان را بررسی می کنیم متوجه می شویم که حدود ۶۷ درصد آثار فروش رفته متعلق به مردان و تنها ۳۳ درصد متعلق به زنان می باشد. البته برخی از صاحب نظران دنیای هنر معتقدند که آثار هنری زنان اغلب احساسی، تزیینی، تقلیدی و عاری از نبوغ می باشد.
این تبعیض باعث شده که اخیراً برخی از هنرمندان نقاش زن اقدام به تشکیل گروه هایی به منظور برپایی نمایشگاههایی منحصر به خود کنند و با تحریک حس فمینیستی زنان دیگر نوعی انحصار در فروش برای آثار خود ایجاد کنند.
موضوع دیگری که در خصوص تاثیر شاخصه های فردی نقاش در قیمتگذاری آثار او مطرح است بحث سن نقاش است چراکه گالری داران بزرگ برای پیشینه و سابقه و تجربه نقاش اهمیت بسیار زیادی قائلند کمتر اتفاق میافتد که در این خصوص به جوانان بی نام و نشان اعتماد کنند و گالری را در اختیار آثار آنها قرار دهند و عملا نمی توان گفت اصلاً آثار آنها را از نظر هنری مورد بررسی قرار نمی دهند.