ساخت مخزن ، موضوعی است که صنایع زیادی به آن نیاز دارند. در این صنایع از مخازن برای ذخیرهسازی آب، اسید، مواد شیمیایی، مواد غذایی و … استفاده میشود.
جنس مخازن میتواند از فایبرگلاس، پلی اتیلن یا فلزی (استیل) باشد. مخزن فایبرگلاس بعلت مقاومت بالا در برابر خورندگی ناشی از عوارض شیمیایی، ظرفیت ذخیرهسازی برای حجمهای بسیار بالا، وزن کم و قیمت مناسب، مورد استقبال فراوانی قرار گرفته است. ساخت مخزن از جنس فایبرگلاس میتواند در انواع: کروی، استوانهای و مکعبی صورت بگیرد.
در حقیقت می توان گفت مخازن فایبرگلاس راهحلی ایدهآل برای ذخیرهسازی انواع مایعات از قبیل آب، مواد شیمیایی، مواد غذایی و … میباشد که در صنایع مخالف کاربرد فراوانی دارد. برخی کاربردهای مخازن فایبرگلاس عبارتند از: مخازن میادین نفتی، کود مایع ، تصفیه آب ، برداشت آب باران، ذخیره آب آبیاری و دهها موارد دیگر.
ساخت مخزن برای صنایع مختلف دارای ظرفیتهای متنوعی است و از ظرفیت ذخیره سازی ۱۰۰۰ لیتر تا ۱،۰۰۰،۰۰۰ لیتر را پوشش میدهد. مخازن فایبرگلاس در مقایسه با سایر انواع مخزن مقرون به صرفهتر هستند و دارای مزایا و ویژگی های فراوانی هستند.
برخی از مهمترین ویژگی های مخازن فایبرگلاس عبارتند از:
یکی از شرکت های مطرح و پیشرو در زمینه ساخت مخزن فایبرگلاس در ایران شرکت کارآفرینان فجر سبلان می باشد که محصولات خود را با برند «آرتاکامپوزیت» تولید می نماید.
همانطور که گفتیم مخازن فایبرگلاس از لحاظ نوع ساخت دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از :
انتخاب اینکه چه نوع مخزن فایبرگلاس برای صنایع مختلف مفید میباشد بحثی تخصصی است که نیاز به بررسی فنی و مشاوره تخصصی دارد.
بعنوان مثال می تواند گفت در اکثر کشورها از جمله ایران برای ذخیره سازی مواد غذایی مانند زیتون و خیارشور از مخازن کروی شکل استفاده می شود. در ساخت مخزن کروی برای ذخیره سازی مواد غذایی، نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که این مخازن می توانند هم بصورت رو سطحی و هم زیر سطحی (دفنی) تولید شوند. در جاهایی که محدودیت فضا وجود دارد عمدتا از مخازن دفنی استفاده می شود. یا اینکه برای ساخت مخازن اکسیداسیون از نوع استوانهای خوابیده استفاده میشود. همچنین برای ذخیری سازی آب برای حجم های بسیار بالا از مخازن مکعبی استفاده می شود.
خرابیها و مشکلات زمانی رخ میدهد که ساخت مخازن فایبرگلاس متناسب با شرایط و نیازهای پروژه انجام نگیرد ، یا در فرآیند ساخت از رویههای کیفی استاندارد پیروی نشده باشد.
اغلب متقاضیان ساخت مخزن فایبرگلاس در صنایع مختلف ، بعلت اینکه با جزئیات و ظرافتهای صنعت فایبرگلاس آشنایی کافی ندارند، لذا گاهی دیده میشود که مشخصات و جزئیات پروژه خود را به درستی مشخص نمیکنند و بعد از اتمام پروژه مخازن تولید شده کاربری مورد نیاز آنها را رفع نمیکند که عمده این مشکلات به دلیل درجههای مختلف رزین و شیشه و ترکیبات آنها برای پروژههای مختلف رخ میدهد.
همانطور که ملاحظه می شود انتخاب یک مخزن متناسب با صنعت مورد نظر، موضوعی تخصصی است بنابراین بهتر است برای تولید و ساخت آنها، شرکت های معتبر را برای این کار انتخاب کرد.
مقاله خوب و جامعی بود
مخزن فایبرگلاس برای سلامتی ضرر نداره ، کسی در این مورد اطلاعی داره که مخازن فلزی بهترن یا این فایبرگلاس ها